Tana

Professzionális használatra szánt tisztító- és takarítószerek Tana márkanév alatt a Frosch háztartási tisztítószereket gyártó német Werner & Mertz cégcsoportról.

Vezető európai márka saját kutatási és fejlesztési részleggel. A gyártó rendelkezik az ISO 9001, ISO 14001 és EMAS-minősítésekkel.

150 éves tapasztalat a tisztítás és ápolás terén
A Werner&Mertz Kft. története a XIX. század hatvanas éveiben kezdődött. 1867-ben Wolfgang Werner, a St.Quintin zu Mainz-ban élő harangozó leszármazottjai, „Werner Testvérek” néven viasz gyárat alapítottak.
1878-ban csatlakozott a vállalathoz a második névadó: Georg Mertz,
ettől évtől a viaszgyár „Werner&Mertz“ néven működik. 1887-ben Philipp Adam Schneider, Georg Mertz veje vette át a cég vezetését. A korábbi viasz feldolgozási tapasztalatokra támaszkodva kifejlesztett egy teljesen új típusú cipőápoló krémet, mely az első mérföldkövévé
vált egy példanélküli sikertörténetnek. 1901-es évhez fűződik a markáns fémdobozba csomagolt ápolótermék, az „Erdal” márka megjelenése, nem sokkal ezután már az „Erdal” képes márkajelzése, a békakirály is feltűnt a pléhdobozokon. A „béka” megkezdte diadalmenetét, és nemsokára már elképzelhetetlenné vált a cipőápolás az Erdal márkanév nélkül.

1921-re az Erdal vezető cipőápolási márka lett Németországban.
1945 után a vállalat üzleti lehetőségei kiszélesedésének köszönhetően gyorsan növekedett. Az 50-es években bevezetésre kerültek „REX” (autóápolási) és „TUBA” (szőnyegtisztítási) márkák. Az ausztriai Halleinben található üzem 1954-ben kezdte meg működését. A „Tofix” és „Tarax” márkákkal megkezdődött a fürdő- és szanitertisztító szerek új termékszortimentjének piaci bevezetése.
1971-ben megalapították a „TANA Chemie” Kft-t, mely azóta a professzionális nagy-felhasználók részére gyárt és forgalmaz tisztítószereket. 1973-ban nagy tetszést aratott az Emsal márka, mely először egyesítette a saját fényű szerek és padlótisztító-szerek tulajdonságait. 1986-ban megtörtént a „Frosch” márka bevezetése is, mely megalapozta a környezetbarát tisztítószerek sikeres termékvonalát. 1996-ban az új, modern logisztikai központ felavatásával a cégtörténet eddigi legnagyobb beruházása fejeződött be.

Öko úttörő több mint 25 éve.

Néhány díj és kitüntetés:

2009 Német fenntarthatósági díj (a Frosch márkáért)

2011 EMAS Ausztria Award

2012 Zöld szalag a Werner&Mertz Proffesszional-ért

2013 Grand Prix ESSEC a Reinett márkáért

2014 Legmegbízhatóbb márkája  (a Frosch márkájért )

2015 Környezetbarát márkái ( a green care Professional márkáért )


Higiéniai terv

Tovább olvasom